diumenge, 19 de maig del 2013

El llegat hippie



Com ja hem vist, el moviment hippie que va sorgir a la dècada dels 60 va portar amb ell un conjunt de símbols i ideals propis que van repercutir en la forma de fer i de pensar de la societat. Però, que hem heretat nosaltres dels hippies?
Podem dir que el moviment hippie va anar desapareixent a mesura que els mitjans van deixar de donar-li importància, de la mateixa manera que alguns integrans d’aquesta contra-cultura s’anaven desvinculant. Així doncs, el moviment hippie es va difuminar fins a quedar en un bon record.
Però això no es del tot així, ja que el moviment hippie ha fet ressò en les generacions posteriors gràcies en part al sistema que rebutjaven. El moviment (encara que sigui la seva part més superficial) ha estat viu en el món comercial, ja que encara avui podem trobar per exemple tipus de vestimenta que ens recorden molt a la vestimenta hippie, o bijuteria de tot tipus amb símbols creats o estesos pel moviment.
Els hippies també han deixat petjada en el pensament de la societat. Un exemple pot ser la major consciència ecològica de la població, així com la defensa de les llibertats i el pacifisme que tot i que ja existien, el moviment hippie ha contribuït en estendre’ls a la resta de la societat.
Deixant a banda modes i simbolisme, avui en dia trobem grups i persones que, tot i no ser hippies, porten un mode de vida bastant similar. Les comunes i eco aldees (comunitats respectuoses amb el medi i amb la intenció de ser autosuficients ) en son un clar exemple del llegat hippie actual que de fet podem trobar a Espanya. L’anomenat grup neo-hippie també pretén seguir els ideals hippies, però sense ser contraris al sistema, sinó integrats dins d’aquest.

Podem dir doncs, que tot i la paròdia i el desprestigi que ha patit el moviment, les seves idees més transcendents no han estat tan sols parodiades, sinó que han calat en la gent i el seu mode de pensar, de tal manera que es pot afirmar que el moviment hippie segueix vivint encara avui .

Noticia: Comuna hippie de la Alpujarra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada